مدتی است که بانکها با سرعت غیرقابل باور وارد بازار کریپتو شدهاند؛ همان مؤسسات مالی بزرگی که روزی در برابر بیتکوین ایستاده بودند.
به گزارش بنکر (Banker)، این روزها شنیدن خبر خرید بیت کوین توسط مؤسسات مالی بزرگی همچون بلکراک (BlackRock)، فیدلیتی (Fidelity) و گلدمن ساکس (Goldman Sachs) به امری عادی تبدیل شده؛ است.
اما سوال اصلی این است که چه چیزی باعث تغییر رویکرد بانکها و مؤسسات مالی بزرگ در زمینه سرمایهگذاری بر رمزارزها شد؟!
پاسخ این سوال در سه بخش محوری نهفته است که این سه بخش به شرح زیر هستند:
دلایل فنی و زیرساختی
بیتکوین برخلاف داراییهای بازارهای سنتی، به صورت 24 ساعته و در 7 روز هفته (بدون تعطیلی) در دسترس عموم قرار دارد.
از طرفی سطح شفافیت در انجام تراکنشهای بلاکچینی نیز بسیار بالاست و این سطح از شفافیت و کارآمدی قطعاً جذابیت بالایی برای بانکها دارد.
پذیرش نهادی
با ایجاد ذخایر استراتژیک بیتکوینی در ایالات متحده و حضور غولهای مالی در بازار بیتکوین باید اعتراف کرد که این دارایی دیگر فقط یک ابزار برای دستیابی به اهداف سفتهبازانه نیست و میتوان از آن برای حفظ ارزش سرمایه، تنوعبخشی به داراییهای سبد سرمایهگذاری و پوشش ریسک کمک گرفت.
کاهش ریسکهای ژئوپلیتیک و کاهش وابستگی به دلار
با افزایش نگرانیها پیرامون تورم بلندمدت و بدهی دولتها، بسیاری از بانکها و مؤسسات مالی معتبر در حال تنوعبخشی به ذخایر خود هستند و مطمئناً بیتکوین نیز به عنوان یک دارایی غیرمتمرکز که دارای سقف عرضه محدود 21 میلیون واحدی است، میتواند آیتم جذابی در این تنوعبخشی باشد.
البته توجه داشته باشید که مسیر ورود بانکها به سرمایهگذاری در بیتکوین پس از تأیید صندوقهای قابل معامله بورسی (ETF) بیتکوین هموار شد؛ چراکه این صندوقهای بورسی مسیری را برای ورود امن و قانونی سرمایهگذاران نهادی فراهم کردند.
در واقع همین ETFها بستر اعتمادساز برای ورود به بازار بیتکوین شده و حجم معاملات قابل توجهی به مارکتکپ این رمزارز افزودند.