پیشبینیهای بانکها و مؤسسات مالی بزرگ درباره قیمت طلا در سال ۲۰۲۵ نشاندهنده روندی صعودی است، که عمدتاً به چند دلیل مهم خواهد بود.
به گزارش بنکر (Banker)، انتظار میرود قیمت طلا در سال ۲۰۲۵ بین ۳٬۰۰۰ تا ۳٬۳۰۰ دلار در هر اونس باشد، و در برخی سناریوهای خوشبینانه، حتی به بیش از ۴٬۰۰۰ دلار نیز برسد.
این روند صعودی به دلیل عوامل مختلفی از جمله افزایش تقاضای بانکهای مرکزی، تنشهای ژئوپلیتیکی و نگرانیهای اقتصادی جهانی است.
بر اساس پیشبینیهای اخیر بانک جیپی مورگان، قیمت طلا در سال ۲۰۲۵ روندی صعودی خواهد داشت.
این بانک انتظار دارد که قیمت طلا تا پایان سهماهه چهارم سال ۲۰۲۵ به طور متوسط به ۳٬۶۷۵ دلار در هر اونس برسد.
در صورت ادامه تقاضای قوی از سوی سرمایهگذاران و بانکهای مرکزی، ممکن است زودتر از پیشبینیها به ۴٬۰۰۰ دلار نیز برسد .
عوامل کلیدی در پیشبینی جیپی مورگان:
- تقاضای قوی از سوی بانکهای مرکزی و سرمایهگذاران: جیپی مورگان تخمین میزند که تقاضای خالص برای طلا در سال جاری به طور متوسط حدود ۷۱۰ تن در هر فصل باشد، که این میزان بیش از دو برابر سطح مورد نیاز برای حفظ ثبات قیمت است .
- ریسکهای اقتصادی و ژئوپلیتیکی: افزایش تعرفههای تجاری آمریکا، تنشهای مداوم در روابط تجاری با چین، و نگرانیها درباره رکود اقتصادی جهانی از جمله عواملی هستند که به افزایش تقاضا برای طلا به عنوان دارایی امن کمک میکنند .
- نقش طلا به عنوان پوشش در برابر ریسکهای اقتصادی: جیپی مورگان طلا را به عنوان یکی از بهترین ابزارهای پوشش در برابر ریسکهای اقتصادی مانند رکود، تورم، کاهش ارزش ارز و سیاستهای نامطمئن آمریکا در سالهای ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ معرفی میکند .
سناریوهای احتمالی:
- سناریوی صعودی: در صورت ادامه تقاضای قوی از سوی بانکهای مرکزی و سرمایهگذاران، قیمت طلا ممکن است زودتر از پیشبینیها به ۴٬۰۰۰ دلار در هر اونس برسد.
- سناریوی نزولی: در صورتی که تقاضای بانکهای مرکزی کاهش یابد یا اقتصاد آمریکا در برابر شوکهای تعرفهای مقاومت نشان دهد و فدرال رزرو سیاستهای انقباضی اتخاذ کند، ممکن است قیمت طلا تحت فشار قرار گیرد .
نتیجهگیری:
با توجه به پیشبینیهای جیپی مورگان، انتظار میرود که قیمت طلا در سال ۲۰۲۵ به طور متوسط به ۳٬۶۷۵ دلار در هر اونس برسد و در صورت ادامه شرایط فعلی، ممکن است تا سهماهه دوم سال ۲۰۲۶ به بیش از ۴٬۰۰۰ دلار نیز برسد.
این پیشبینیها بر اساس تقاضای قوی از سوی بانکهای مرکزی، تنشهای ژئوپلیتیکی و نگرانیهای اقتصادی جهانی است.
مملکتو بجایی رسوندید که همتون میاید از سی ۴۰ ملیاردی که تو خانه های مردمه میگین بیچاره اون کسی که فریب خورد و قتی دلار ۲۰تومن ریخت ترسید و دلار یا طلاشو فروخت برو تا دیرنشده بخر بدو
ما را چه میشود روزی طلا روزی سکه و روزی هم دلار، به خدا قسم هرگز طلا نخواهم خرید طلا خر است
واقعا روانی شدیم تمام زندگیمون شده کنترل تابلو افزایش قیمت طلا و سکه و دلار . این همه تغییر و بالا و پایین در عرض چند ماه غیر قابل هضم هستش
درهزارسال پیش حتی ۱۰۰تا۲۰۰سال پیش مردم اندوخته ای ازسکه نقره ای یاطلا داشتندودرکیسه ای نگهداری کرده وباخودحمل می کردندواصلا هیچگونه دغدغه ای از پایین آمدن ارزش پول خودنداشتندوهمیشه ثابت بود ولی حالا چراباروح واعصاب مردم درایران بازی می شود که فکراکثرمردم این باشد که پولی که الان دارندبایدفورابه خریدطلا ودلارتبدیل کنند وگرنه در طول شاید چندماه یاحتی یک ماه خیلی متضرر شده وهستی خودکاهش می یابد این بزرگترین ظلمی هست که دراین مملکت وجوددارد که در هیچ کشور دیگری وجودندارد
طلا هم داشته باشی قیمتش هم بره بالا ،بقیه اقلام زندگی هم میره بالا اصلا تو این دنیا دلبستن درست نیست فقط اگه خیلی زرنگی تو لحظه زندگی کن
اکثر کسایی که تو لحظه زندگی میکنند بعد تو پیری باید کاسه گدایی بگیرن دستشون یکی از دلایل اینکه گدا زیاد شده بخاطر اینکه طرف تو جوونی هرچی دراورده خرج میکرده بعد تو پیری باید دستش جلو هرکسی دراز کنه که طرف شاید تو کاسش 2تومان بندازه…. مگر اینکه پدرت پول دار باشه برات گذاشته باشه وگرنه اگر خودتی اگرهواست به جیبت نباشه وقتی پیر شدی کسی یه ماستم بهت نامیده که از گشنگی نمیری
دمت گرم گل گفتی