در بحبوحهی مذاکرات ایران و آمریکا و شکست تکنیکال در نمودارها، قیمت تتر (USDT/IRT) با چالشهایی جدید روبهرو شده است.
به گزارش بنکر (Banker)، آیا باید منتظر ریزش بیشتر باشیم یا بازگشت قیمت؟ در این گزارش به بررسی دقیق فاندامنتال و تکنیکال قیمت تتر میپردازیم.
وضعیت فاندامنتال: مذاکرات ایران و آمریکا
بر اساس گزارش سیانان (CNN)، ایران و آمریکا قرار است دور دوم مذاکرات را در رم برگزار کنند؛
این در حالی است که دور نخست، هفته گذشته در عمان با میانجیگری یکی از کشورهای عربی برگزار شد و هر دو طرف آن را «سازنده» توصیف کردند.
دونالد ترامپ، هشدار داده اگر ایران با شروط موردنظر آمریکا موافقت نکند، گزینههای دیگری برای ایران روی میز خواهد بود.
چنین مواردی منجر به نوسانات شدیدی در قیمت تتر شده است.
ترامپ در نامهای از مقامات ایرانی خواسته تا برای توافق جدید وارد مذاکره شوند، اما ایران تصمیم گرفته گفتگوها را بهصورت غیرمستقیم و با میانجیگری عمان پیش ببرد.
در حالیکه دولت ترامپ خواهان توافقی «قویتر» از دفعات است، سخنان نمایندگان این دولت از جمله استیو ویتکوف (Steve Witkoff)، نماینده آمریکا در مذاکرات، نشاندهنده اختلاف نظر شدید در داخل کابینه ترامپ است.
در مجموع، فضای مبهم مذاکرات، ریسکهای ژئوپلیتیکی سنگینی را متوجه قیمت تتر در ایران کرده و عرضه و تقاضا برای تتر را بهشدت تحت تأثیر قرار داده است.
وضعیت تکنیکال: بررسی شکستهای ایچیموکو در دو مقطع حساس
شکست تاریخی ابر ایچیموکو در دفعه قبل: در تحلیل تکنیکال قیمت تتر که مربوط به بازه زمانی اردیبهشت الی مهر ماه سال ۱۴۰۳ است، مشاهده میشود که قیمت تتر در بازار ایران، ابر کوموی صعودی را بهصورت قوی در تاریخ ۱۳ اردیبهشت به سمت پایین شکسته است.
این شکست با حجم بالا و کندلی قدرتمند رخ داده و منجر به آغاز یک روند نزولی شدید در قیمت شد.
شکستن ابر کومو در سیستم ایچیموکو معمولاً به عنوان تغییر روند اصلی در نظر گرفته میشود، بهویژه اگر با عبور تنکانسن از کیجونسن به سمت پایین همراه باشد.
همینطور شدت این شکست از دفعه قبلی بسیار شدیدتر بوده و با کندلی شارپ ابر کومو به سمت پایین شکسته شده است و زاویه حرکت، موقعیت خطوط ایچیموکو و نزدیکی قیمت به سطح کلیدی، نشان میدهد که بازار وارد منطقه هشدار شده است و خرید تتر ممکن است با ریسکهایی همراه باشد.
در حال حاضر، چیکو اسپن در حال نزدیک شدن به نمودار قیمت است و اگر از آن عبور کند، میتواند تأییدی برای ادامه ریزش باشد.
همچنین اگر قیمت زیر کیجونسن تثبیت شود، احتمال تداوم فشار نزولی بیشتر میشود.
چنانچه قیمت تتر مجددا رفتار قبلی خود را تکرار کند و قیمت همچنان زیر ابر کومو و در وضعیتی رنج و خنثی باقی بماند احتمال ادامه دار بودن این وضعیت تا شهریور ماه سال ۱۴۰۴ محتمل خواهد بود.
جمعبندی
مذاکرات ایران و آمریکا وارد مرحله حساسی شده و فضای مبهم آن، باعث سردرگمی قیمت تتر در ایران شده است.
از طرف دیگر، تحلیل تکنیکال نیز نشان میدهد که تتر در موقعیتی شکننده قرار گرفته و شکست ابر کومو میتواند بهمعنای تکرار سقوط قبلی باشد.
در پایان باید تأکید کرد که تحلیل ارائهشده در این گزارش، بر پایه دادهها و الگوهای تکنیکال انجام شده است و صرفاً نگاهی از منظر تحلیل نموداری به رفتار قیمت تتر دارد.
این در حالی است که قیمت تتر در بازار ایران همواره تحتتأثیر مستقیم متغیرهای سیاسی، اقتصادی و فضای روانی ناشی از تحولات داخلی و بینالمللی است.
به همین دلیل، اتکا صرف به تحلیل تکنیکال بدون درنظر گرفتن شرایط فاندامنتال میتواند منجر به برداشتهای ناقص یا حتی نادرست شود.