قیمت طلای جهانی با افزایش تقریبی ۱۰۰ دلار، به بیش از ۳۴۰۰ دلار رسید و این روند صعودی، تحلیلگران را در تبیین عوامل مؤثر در آن ناکام گذاشت.
به گزارش بنکر (Banker)، رسانههای عمده نیز به پیامدهای این رشد پی بردهاند، لیکن تحلیلهای ارائه شده اغلب ناقص و محدود به دیدگاههای یکجانبه هستند.
برخی تحلیلگران کاهش ارزش دلار را به عنوان عامل اصلی این جهش اقتصادی مطرح مینمایند.
در حالیکه تعدادی دیگر، تنشهای لفظی میان ترامپ و جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، را عامل موثر میدانند.
واشنگتن، به طور علنی، خواستار کاهش سریع نرخ بهره شده است؛
در حالیکه در همین زمان، بازارهای سهام وارد دورهای روند نزولی شده و نرخ بهره بلندمدت در حال افزایش میباشد.
«فروش آمریکا»؛ روایت کاملتری از بازار
والاستریت ژورنال سقوط همزمان بازار سهام، دلار، و اوراق قرضه را به ادامه روند «فروش آمریکا» نسبت داده و معتقد است نگرانیها از جنگ تعرفهای ترامپ و احتمال اخراج پاول موجب شده سرمایهها بهسوی طلا حرکت کنند.
نویسنده میگوید: طلا فقط به یک عامل خاص واکنش نشان نمیدهد، بلکه در حال بازتاب ترکیبی از بحرانهای اقتصادی، بدهیهای عظیم، و بیثباتی پولی است.
وقتی هر داده اقتصادی که در ظاهر باید به ضرر طلا باشد،موجب افزایش قیمت آن میشود، باید گفت وارد یک بازار گاوی بزرگ شدهایم.
پایان پول ارزان و آغاز فروپاشی ارزهای فیات؟
لاندین تاکید میکند ۴۵ سال سیاست پولی انبساطی، جهان را در تلهای از بدهیهای ناپایدار قرار داده و تنها راه گریز از آن، کاهش ارزش پولهای ملی است.
این واقعیت، دلیل اصلی رشد طلا در ۱۴ ماه گذشته است.
او در پایان هشدار میدهد که رشد طلا صرفاً پیشبینی آینده نیست، بلکه اعتراف بازار به عمق بحران فعلی است.
سرمایهگذارانی که قصد دارند از کاهش ارزش پول مصون بمانند، اکنون باید اقدام به خرید طلا کنند.
بهتر است بگوییم « طلا را می تازانند و دلار را می لغزانند» حالا کیا آنها که دلال هستند برای کاسبی و بانکها برای جلوگیری از ورشکستگی و کلا مفسدان اقتصادی، دلار را یک سوم قیمت کرده اتد بخاطر تحریمها و طلا را سه برابر قیمت برای جمع کردن پول مردم