مدیرعامل اسبق بانک صادرات گفت: در حال حاضر بانکها به سپردههای میلیاردی سود سپرده با نرخ نزدیک به ۳۰ درصد اعطا میکنند.
به گزارش بنکر (Banker)، بهاءالدین حسینیهاشمی با اشاره به عملکرد بازار بین بانکی و نقش افزایش یا کاهش نرخ بهره بین بانکی، گفت: نرخ بهره بین بانکی یکی از شاخصترین نرخهایی است که حاکی از وضعیت اقتصادی در شرایط کلی اقتصاد هر کشور و یک مبنا برای تعیین نرخ سود سپردهها و تسهیلات بانکی است. بنابراین از این شاخص به عنوان یک مؤلفه مهم استفاده میشود.
وی خاطرنشان کرد: به هر میزانی که نرخ بهره بین بانکی کم باشد، نشاندهنده آن است که تشکیل پسانداز بیشتر است و بانکها دارای منابع کافی و مناسب هستند و متعاقب آن میتوانند منابع خود را در اختیار دیگر بانکها بگذارند تا کسری موقت آنها جبران شود.
بر این اساس به هر میزانی که نرخ سود یا بهره بین بانکی کمتر باشد، نشان میدهد که جریان اقتصادی و پولی روان است و در تعادل قرار دارد و سرمایه از میزان تقاضا بیشتر است.
نرخ بهره بالا است
این کارشناس بانکی اظهار کرد: به هر میزانی که نرخ بهره بین بانکی بالا باشد، نشان میدهد که اقتصاد با چالشهایی روبرو است، به عبارتی در این شرایط تشکیل پسانداز کافی نیست، نرخ بهره بالا است، اکثر بانکها در حساب خود دارای ناترازی در منابع و مصارف هستند و ریسک منابع و ریسک نقدینگی وجود دارد که این موضوع بر سود سپردهگذاری نیز، اثر میگذارد.
یعنی، اگر نرخ بین بانکی برای مثال در محدوده ۳۰ درصد باشد، باعث میشود که نرخ سپردههای بانکی در محدوده ۳۵ درصد باشد؛ چراکه نرخ سپرده معمولا از نرخ سود بین بانکی بیشتر است.
حسینیهاشمی ادامه داد: هرچه نرخ بهره بین بانکی بیشتر باشد، به معنای اتخاذ سیاست پولی انقباضی است؛ چراکه بانکها با نرخ بین بانکی استقراض میکنند و متعاقب آن با نرخ بالاتری تسهیلات اعطا میکنند که اگر در شرایط تورمی نباشد، مقرون به صرفه نیست.
اما اگر نرخ بین بانکی کم باشد و منابع در دسترس باشد، بانکهایی که بیشتر سپردهپذیر هستند، میتوانند سپرده بیشتری جذب کنند، اما در طرف دیگر در بخش مصارف باید این منابع را به بانکهای تخصصی دهند که جذب سپرده کمتری داشته و مصارف آنها بیشتر است.
بنابراین به هر میزان که این نرخ (بهره بین بانکی) کمتر باشد، دسترسی به منابع ارزانتر بیشتر و باعث رونق اقتصادی میشود و جریان نقدینگی مورد نیاز بنگاههای اقتصادی را تسهیل میکند.
وی بیان کرد: در طرف دیگر به هر میزان که نرخ بین بانکی بیشتر باشد، نشان دهنده کسری منابع است؛ چراکه منابع در دسترس کم بوده و همین موضوع باعث میشود که نرخ بهره بازار بین بانکی بیشتر شود که نشاندهنده شرایط تورمی است.
مدیرعامل اسبق بانک صادرات در پایان، خاطرنشان کرد: قواعد پولی و بانکی در کشور ما به درستی همراستا با قواعد پولی و بانکی بینالمللی نیست.
در حال حاضر بانکها به سپردههای میلیاردی سود سپرده با نرخ نزدیک به ۳۰ درصد اعطا میکنند.
در حالی که نرخ بهره بین بانکی در این شرایط در حدود ۲۳ تا ۲۴ درصد است. با این حال باید در نظر داشت که نرخ بهره بین بانکی به طور معمول کوتاه مدت است و حتی در برخی موارد در بازه زمانی روز تا هفته مورد استفاده قرار میگیرد و حداکثر آن ماهانه است؛
چراکه کاربرد بهره بین بانکی در تسویه پایاپای است، یعنی وقتی که برخی از بانکها بدهکار میشوند، از بانکهایی که مازاد سرمایه دارند، به صورت (اوور نایت) یا هفتگی استقراض میکنند تا بدهی خود را پرداخت کنند.
بهترین جایگزین برای سودهای ربوی زیان آور برای مردم ، اوراق مشارکت است که هم به تولید و رشد و توسعه کشور کمک میکند هم مردم متضرر نخواهند شد چون وقتی نرخ تورم رسمی بانک مرکزی بالای ۳۰ درصد هستش این سپرده های بانکی حتی نمیتونند ارزش پول رو حفظ کنند چه برسه به سود
اوضاع بورس هم که اصلا خوب نیست
برای همین مردم هیچ راهی جز خرید دلار و طلا ندارند
یک میلیارد توبانک داشتیم یک سال سودگرفتیم الان اون یک میلیارد پانصدمیلیون هم ارزش نداره.اگه دلار خریده بودم بهتر بود.این هم از نظام بانکداری اسلامی!!!
متاسفانه درج اظهار نظر های غیر کارشناسی این آقایان که بدون توجه به شاخص ها و متغییر های دیگر گمراه کننده است و پیشنهاد میکنم قبل از درج موارد مشابه نظر کارشناسان و اساتید اقتصاد اخذ ویا به همراه نقد اظهار کارشناسی درج گردد.
اگر سودسپرده بانکی راهم ۴۰درصدکنید دیگرباتورم موجود که بین ۷۰تا۸۰درصداست برای مردم نمی صرفدپولشان رادربانک سرمایه گذاری یاسپرده گذاری کنند
با این تورم سه رقمی که هست ۳۰۰ درصد سود هم بدهند کم است ، ضمنأ بجای سود اضافه دادن و کلک زدن برای جذب میلیاردی پول مردم بدبخت ( بدبخت چون اونکه میلیاردی هم پول داره پولهاش تو بانک از میلیاردی به هزاری تبدیل میشه) بهتر است بانکها لطف کنند تورم ایجاد نکنند!
این سیاست بانکی کشور است هر چه پولدار تر باشی سود بیشتری میگیری تا مبادا پولدارهای عزیز کشور فقیر شوند.
بانک های کشور فقط برای پولدار ها دلشوره دارند و فقرا با خرده پولهایشان را به طوفان تورم تازنده سپرده اند تا داغون شوند.
تورم اول سال نسبت آخر سال ۱۴۰۳ حدود ۱۳۰٪ است باز هم سپرده گذاری ۳۰٪ به ضرر سپرده گذار است ریشه مشکلات اقتصادی تورم گرانی خامنیی ملعون منفور مطرود مغضوب است اگر او بمیرد اوضاع درست میشود انشالله برای مرگ عاجل او در این شب جمعه دست به دعا میشویم خدایا در مرگ این ظالم فاسد خائن به ملت مملکت ایران تعجیل بفرما آمین یارب.
زمانیتورمدرکشوربهپایینخواهدآمدکهسیستماقتصادسرجایخودشباشدمثلابانکهابهصورتمستقلدراقتصادواردنشوندوعرضهوتقاضابرابرباشدوماژادعرضهایجادرشداقتصادیمیکندودرضمنمادرکشوربهدلیلتقاضاهایکاذبکهبیشترمسببشدلالانهستنوباعثمیشوندکهدلالهاعرضهرادرمنفینگهدارندتاقیمتهایچندبرابریایجادشودواینزنجیرهعیندومینوبههمهتقاضاهاکشیدهشوددرضمنبازیدلاروطلادربازارآزادکههیچربطیبهاقتصادکشورنداردچوناقتصادباارزوحتیکالاهایپایاپایوارداتصورتمیگیرداینیکجنگروانیدشمنهستکههمدلالسودمیبردوهمدولتومردماگردرخریدهایخودبهاندازهنیازوخریدثانویهاگرلزومینداردنخرندبیشترینمنفعتوسودشاملحالمردممیشود
زندگی افراد کم درآمد مثل بازنشستگان کارگران مستمری بگیران توسط همین سود بانکی می چرخه اگه نباشه واقعا اون حقوق ماهیانه پاسخگوی یک زندگی معمولی اون افراد هم نیست واقعا
یک قرون سپرده گذاری در بانکهای تورم زا که در این تورم دویست درصد ۳۰ درصد سود میدهند دیوانگی است
اکرسودبانکها کمترازتورم باشد مردم سراݝ خریدسکه وارزخواهند رفت برای حفظ سرمایه ولی اکرسودبانک ها بیشترازتورم باشد مردم به پس انداز بانکهاروی می آورند دراین موقع تورم مهار می گرددواشتباهات چندین دوره همتی بیسوادبی کفایت تصیح می گردد
قیمت ها که مرتب داره بالا میره هدف دولت و بانک مرکزی از پرداخت این سودهای بالا که در اقتصاد واقعی بدست نمی آید چیست؟ مگر فلسفه ربا همین پول های بادآورده و بی زحمت نیست