به گزارش بنکر (Banker)، در این ردهبندی، ونزوئلا با نرخ تورم ۱۹ هزار درصدی در رتبه اول قرار داشته، آرژانتین با نرخ تورم 54 درصدی در رتبه دوم و سودان با 51 درصد و آنگولا نیز با نرخ تورم 17 درصدی به ترتیب در رتبههای سوم و پنجم بالاترین نرخ تورم در جهان قرار دارند.
طبق این آمارها، در بین کشورهای همسایه بهجز عراق، بحرین و ترکمنستان که نرخ تورم آنها برای سال 2019 هنوز منتشر نشده، ایران با تورم 40 درصدی وضعیت نامطلوبتری نسبتبه 12 کشور دیگر دارد.
در این آمار ترکیه با تورم 15 درصدی رتبه بعدی را در اختیار دارد، این درحالی است که بهجز پاکستان که سال گذشته را با تورم 11 درصدی گذرانده، 10 کشور قزاقستان، روسیه، آذربایجان، افغانستان، ارمنستان، کویت، عمان، قطر، اماراتمتحده عربی و عربستان سعودی موفق به ثبت تورمهایی با نرخ کمتر از پنج درصد شدهاند. جالب است که کشورهای افغانستان و قطر که اولی با اختلافات سیاسی داخلی و جنگ و دیگری با تحریمهای بینالمللی روبهرو بوده است، هر دو در کنترل نرخ تورم کمتر از پنج درصد موفق بودند.
ایران درحالی با ثبت نرخ تورم 40 درصدی رتبه چهارم دنیا را دارد که بهنوعی علاوهبر اینکه یک رکورد در سطح دنیا محسوب میشود، در داخل کشور نیز دولت فعلی را بین دولتهای پس از پیروزی انقلاب بیرقیب کرده است.
طبق دادههای آماری صندوق بینالمللی پول، طی سال ۲۰۱۹ از مجموع 200 کشور کوچک و بزرگ جهان، تنها در پنج کشور نرخ تورم بالاتر از ۱۰ درصد بوده (نرخ تورم 20 کشور اعلام نشده است) و نکته جالبتر اینکه در 38 کشور نرخ تورم کمتر از یک درصد و حتی همانند وضعیت برخی کشورهای عربی، این نرخ منفی است.