به گزارش بنکر (Banker)، در مورد این پرسش هیچ مستند محکمی وجود ندارد. ولی پیش از این حداقل در مورد قیمتگذاری دلار در اوج بحران ارزی، شبکه دلالی به رسانه ها دسترسی پیدا کرد و با این ابزار به روند قیمت گذاریها جهت داد.
پس از آن در مورد موضوعات دیگر مانند فعالیت چند صرافی در دبی هم از این ابزار بارها استفاده شد. در حال حاضر هم به نظر میرسد که تعداد قابل توجهی کانال تلگرامی در حال فعالیت در زمینه بازارهای مالی هستند.
یک مقام آگاه در دولت به سازندگی گفته است که بیش از ۲ هزار کانال با انتشار اخبار جعلی در بزنگاه های مختلف در تلاش برای تاثیرگذاری در روند حرکتی بازارها هستند. هرچند صحت این ادعا هنوز از سوی نهادهای رسمی تایید نشده، ولی به نظر می رسد جریان رسانهای مخالف دولت و بهخصوص دلالان در پیوندی ناگهانی در حال برهمزدن نظم اقتصاد ایران هستند.
بهخصوص این اقدامات در مورد انتشار اطلاعاتی در مورد قیمت کالاهایی مانند طلا، سکه و دلار به شدت فعال است. خروج دارایی های مردم از بانک ها ضمن آنکه موجب رونق بخشیدن به بازارهای موازی می شود، نوعی بحران امنیتی را نیز در کشور دامن میزند. این نوع فعالیت ها از زمانی شدت گرفت که میزان بازدهی بازارهای سکه و دلار به شدت کاهش یافت و در مقابل آن، بازار سرمایه به بازدهی ۷۵ درصدی تنها طی ۴۰ روز ابتدای امسال رسید.
با ادامه این وضعیت پیشبینی می شود که موجسازی های رسانه ای در مورد وضعیت عمومی بازارها نیز با شدت بیشتری ادامه پیدا کند.